Всеки човек има естествена миризма на тялото, която за някого може

...
Всеки човек има естествена миризма на тялото, която за някого може
Коментари Харесай

Лекар разкри как мирише човек, ако е болен от рак

Всеки човек има естествена миризма на тялото, която за някого може да бъде неприятна. Обикновено тялото стартира да излъчва миризма по време на пубертета. Има някои положения обаче, при които миризмата на тялото е обвързвана с болест.

Дерматологът Ирина Скорогудаева описа за характерна миризма, която издава болен човек. Тя изясни по какъв начин да идентифицираме съществени болести като рак единствено по миризмата на пот.

Според експерта, по време на тежкото заболяване от човек стартира да излиза характерна миризма. Така че, при човек с развиване на рак, миризмата на пот придобива колорит на застояло месо.

При болести на черния дроб и бъбреците човек излъчва миризма на амоняк. А за хората с диабет потта мирише на ацетон или ябълки. Това се дължи на обстоятелството, че освен това заболяване се образуват кетонни тела, които се трансформират в ацетон.

В допълнение към характерен „ мирис “, нарасналата температура, която продължава дълго време, може да алармира за онкологично заболяване.

Също по този начин би трябвало да се внимава за продължителна кашлица, неочаквана дрезгавост на гласа, смяна във външния тип на брадавици и бенки, нарушаване на храносмилателния развой и затруднено преглъщане./zdrave.to

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР